Úhoř v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř v pivu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11967 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 špetka | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 22,6mg |
Vláknina | 477,8mg |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Šalvěj sušená, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř v pivu postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nastrouhanou cibuli osmahneme na másle. Přidáme kůže zbavené, osolené porce úhoře, podlijeme pivem a okořeníme šalvějí a pepřem. Zvolna dusíme 10-15 minut. |
2 | Měkké maso vyjmeme a omáčku necháme téměř vysmahnout. Každou porci potřeme výpekem a pokapeme citronovou šťávou. |