Chlupaté knedlíky se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlupaté knedlíky se zelím
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1197 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1560 g | Brambory |
200 g | Brambory vařené |
200 g | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Sádlo škvařené |
30 g | Sůl |
40 g | Vejce slepičí |
800 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 904,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Brambory vařené, Cibule, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlupaté knedlíky se zelím postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme ustát. Potom scedíme vodu. |
2 | Vařené oloupané brambory nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi dáme sůl, prosátou hrubou mouku a vejce. Vše dobře promícháme. |
3 | Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme noky, zavařujeme je do osolené vařící vody a 10-12 minut zvolna vaříme doměkka. |
4 | Kysané zelí zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom zelí zahustíme cibulí osmaženou na tuku a zaprášenou hladkou moukou, podusíme a přisladíme. |
5 | Nakonec chlupaté knedlíky promícháme se zelím a při podávání je přelijeme rozehřátým tukem. |