Sicilský kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilský kapr
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11972 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
50 g | Cibule |
3 špetka | Hřebíček mletý |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
600 g | Kapr obecný |
1 dl | Olej stolní |
50 g | Olivy nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 685,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 623,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček mletý, Kapary sterilované, Kapr obecný, Olej stolní, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sicilský kapr postup přípravy receptu:
1 | Porce kapra zbavené kůže a kostí osolíme a urovnáme do pekáčku vymaštěného olejem. |
2 | Na zbylém oleji udusíme nakrájená rajčata, cibuli, olivy, kapary a nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, posypeme mletým hřebíčkem a navršíme na kapra. |
3 | Pokrm zapékáme pod pokličkou asi 20 minut. |