Štika po uzenářsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika po uzenářsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11976 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kg | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 145,5mg |
Draslík | 74,8mg |
Vláknina | 65,8mg |
Vitamín A | 9,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Štika obecná, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika po uzenářsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou štiku hustě protkneme nudličkami slaniny a šunky. |
2 | Rybu přes síto zaprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem a opečeme ji na másle. |
3 | Podlijeme vínem, smetanou a dusíme doměkka. |
4 | Před podáváním pokapeme štiku citronovou šťávou. |