Jednoduchý recept

Tvarohové knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11977

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
500 g Tvaroh jemný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 389kJ
4% Sacharidy 14 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 139 mg
54% Bílkoviny 30 g

Tvarohové knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Žloutky oddělíme od bílků, utřeme je s máslem, přidáme prolisovaný tvaroh, krupici, osolíme, řádně promícháme a necháme půl hodiny odpočinout. Poté lehce vmícháme sníh.

2

Z těsta vytvoříme malé knedlíčky, jeden na zkoušku uvaříme, zhruba 10 minut, a je-li správně hustý, uvaříme ostatní. Bude-li potřeba, přidáme ještě krupici.

3

Tvarohové knedlíčky podáváme s ovocnou omáčkou nebo pouze s máslem a opraženou strouhankou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept