Tvarohové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové noky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11978 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
300 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové noky postup přípravy receptu:
1 | V míse umícháme těsto z tvarohu, rozšlehaných vejcí, mouky a špetky soli. Z těsta vyválíme plát asi na prst vysoký, nakrájíme kosočtverce asi 3 cm velké a uvaříme je v osolené vodě. |
2 | Zhruba po 4 minutách zkusíme jeden rozkrojit, zda je provařen. |
3 | Noky necháme řádně okapat, podáme s osoleným máslem nebo s hustou kysanou smetanou. |
4 | Pokud nám noky zbudou, necháme je rozložené do příštího dne, kdy je opečeme na másle. |