Sýrový nákyp I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový nákyp I
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11979 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
50 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 ks | Rajčata |
58 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 298,7mg |
Draslík | 247,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový nákyp I postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme v kastrole, přisypeme mouku, zlehka osmahneme, po částech vlijeme mléko a povaříme na hustší kaši. |
2 | Necháme zpola vychladnout, přimícháme žloutky, polovinu nastrouhaného sýra, koření, osolíme a vše řádně vypracujeme. V případě, že je směs řídká, přimícháme strouhanku. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh. |
3 | Připravenou směs dáme do vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formy. Povrch posypeme strouhaným sýrem smíchaným se lžící strouhanky. |
4 | Pozvolna pečeme 30 minut a ihned podáváme ozdobený dílky rajčat. |