Salát z vařené karotky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z vařené karotky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11980 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
750 g | Karotka |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 600,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 31g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Karotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z vařené karotky postup přípravy receptu:
1 | Karotku očistíme, uvaříme, nastrouháme na plátky nebo nudličky, zalijeme salátovou zálivkou z vinného octa, soli, cukru a oleje a necháme uležet. |
Poznámka
Obměna : Připravíme s majonézou. Připravíme s majonézou, cibulkou a petrželovou natí. Připravíme s majonézou, hráškem a brukví. Připravíme s majonézou, brukví a cibulí.