Moravský kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravský kapr
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11985 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kapr obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Moravský bochník 45% |
3 ks | Vejce slepičí |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 387,9mg |
---|---|
Cholesterol | 331,0mg |
Draslík | 558,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Sýr Moravský bochník 45%, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravský kapr postup přípravy receptu:
1 | Mraženou zeleninu chvíli povaříme v osolené vodě. |
2 | Kapra zbaveného kůže opečeme na másle, vykostíme a nakrájíme na kousky. Přidáme mletou šunku (nebo uzené maso), vařenou zeleninu, vejce, kyselou smetanu a podle chuti sůl. Vše dobře promícháme. |
3 | Směs vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě. |