Kapr s ořechovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s ořechovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11990 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
30 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
800 g | Kapr obecný |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
30 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
50 g | Ořechy vlašské |
30 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 137,4mg |
Draslík | 800,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kapr obecný, Olej stolní, Ořechy vlašské, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Porce očištěného kapra a nakrájenou zeleninu dusíme v osolené vodě. Měkkou rybu opatrně vyjmeme, očistíme od zeleniny a upravíme na talíře. |
2 | Připravíme omáčku rozmixováním nastrouhaných ořechů a utřeného česneku se všemi ostatními přísadami. Nalijeme ji na porce kapra. |
3 | Pokrm podáváme studený. |