Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11991

Ingredience

50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 dl Víno bílé
0,5 dl Vývar rybí
600 g Štika obecná
30 g Šunka dušená
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 102kJ
4% Sacharidy 13 g
14% Tuky 10 g
12% Sodík 240 mg
41% Bílkoviny 23 g

Prešovská štika postup přípravy receptu:

1

Porce štiky zbavené kůže a větších kostí osolíme a zaprášíme ze všech stran moukou prosátou s pepřem. Rybu opečeme na másle, podlijeme vývarem, vínem a zasypeme drobně nakrájenými žampiony. Dusíme asi 15 minut.

2

Potom porce ryby vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou s rozkvedlaným žloutkem. Už nevaříme, jen prohříváme.

3

Omáčku nalijeme na štiku a pokrm ozdobíme nasekanou šunkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept