Obložený kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložený kapr
Obložený kapr
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11995 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
3 dl | Jogurt bílý |
800 g | Kapr obecný |
100 g | Karotka |
1,5 dl | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 146,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Kapr obecný, Karotka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Ředkvička, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložený kapr postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra osolíme, zaprášíme pepřem, mletou paprikou a po obou stranách vcelku usmažíme na oleji. |
2 | Měkkou rybu upravíme na mísu a obložíme směsí na nudličky nakrájených ředkviček, paprik, zelí, cibule a nastrouhané karotky. Vše mírně osolíme a zalijeme rozšlehaným jogurtem. |