Štičí krokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štičí krokety
Recept
Štičí krokety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11999 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 dl | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
300 g | Skopová plec |
700 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 278kJ
1% Sacharidy 3 g
26% Tuky 20 g
10% Sodík 194 mg
49% Bílkoviny 28 g
Uhlovodany | 840,0mg |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 10,1mg |
Vláknina | 237,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice, Skopová plec, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štičí krokety postup přípravy receptu:
1 | Omytou, kůže zbavenou a vykostěnou štiku a omyté skopové maso umeleme. Osolíme a promícháme s krupicí a prolisovaným česnekem. |
2 | Ze vzniklého těsta vyválíme podlouhlé šištičky. Usmažíme je dočervena v oleji. |