Jednoduchý recept

Hovězí polévka s vaječnou sedlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 120
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

120 ml Mléko polotučné
0,2 g Muškátový květ
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
10 g Sůl
10 g Tuk
240 g Vejce slepičí
2 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 556kJ
1% Sacharidy 3 g
13% Tuky 10 g
56% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Hovězí polévka s vaječnou sedlinou postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

2

Vejce pečlivě rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme muškátový květ a mírně osolíme.

3

Směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vytřené tukem a 20-30 minut zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře.

4

Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na menší kostičky.

5

Sedlinu vkládáme do polévky společně s omytou a jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.

Poznámka

Vejce slepičí: (6ks)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept