Telecí játra po pražsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra po pražsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12012 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Játra telecí |
50 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Salám Pařížský |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 508,0mg |
Draslík | 463,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salám Pařížský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra po pražsku postup přípravy receptu:
1 | Odblaněná a omytá telecí játra nakrájíme na tenké plátky, naklepeme je, opepříme a jen nepatrně osolíme. |
2 | Připravená játra poklademe kolečky salámu, stočíme v závitky, položíme do vymaštěného alobalu a dobře uzavřeme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. |
3 | Pokrm podáváme v alobalu. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát. |