Svíčkové řezy s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčkové řezy s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Hořčice plnotučná |
600 g | Hovězí svíčková |
100 g | Kečup |
60 g | Křen |
80 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 90,2mg |
Draslík | 593,6mg |
Vláknina | 999,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Křen, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčkové řezy s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z omyté a odblaněné hovězí svíčkové nakrájíme silnější plátky, mírně je osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. |
2 | Opečené maso vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, hořčici, kečup a prohřejeme. Po chvíli přidáme nastrouhaný křen. |
3 | Připravenou omáčkou přelijeme opečené maso a ihned podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou je rýže. |