Zapečený telecí steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený telecí steak
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12017 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Játra telecí |
50 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej stolní |
80 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
500 g | Telecí kýta |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 298,9mg |
Draslík | 788,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Olej stolní, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený telecí steak postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi na másle osmahneme očištěná, na kostičky nakrájená telecí játra, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a na plátky nakrájené žampiony. Vše zakapeme brandy a osolíme. |
2 | Na jiné pánvi na oleji opečeme naklepané telecí řízky z omyté kýty. Upravíme je na mísu, pokryjeme připravenou játrovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme olivami. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem. |