Moravské závitky s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravské závitky s uzeným masem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
400 g | Hovězí kýta |
150 g | Moravské uzené maso |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 110,1mg |
Draslík | 610,7mg |
Vláknina | 538,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Hovězí kýta, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravské závitky s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Každou porci pokryjeme plátkem uzeného masa a slaniny a stočíme do závitku. Pečeme na vymaštěném pekáči asi 1 hodinu. |
2 | Upečené závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Krátce povaříme a procedíme na závitky. Dusíme ještě asi 30 minut, až je maso měkké. |
3 | Podáváme s bramborovými knedlíky. |