Sýrová omeleta I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová omeleta I
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12023 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 761,4mg |
---|---|
Cholesterol | 308,6mg |
Draslík | 102,2mg |
Vláknina | 300,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová omeleta I postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. |
2 | Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustší kaši. |
3 | Odstavíme z ohně, necháme polovychladnout. Zamícháme do ní žloutky a sýr. Na závěr přidáme tuhý sníh a nasekanou petrželovou nať. |
4 | Omelety upečeme v troubě. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné saláty všeho druhu a chléb.