Sýrová omeleta II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová omeleta II
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12025 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
40 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 369,5mg |
Draslík | 137,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová omeleta II postup přípravy receptu:
1 | Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme do něj nastrouhaný sýr, lehce zamícháme. |
2 | Žloutek, mléko, mouku a sůl rozkvedláme. Zlehka přimícháme připravený sníh. |
3 | Těsto roztíráme na pánev na rozehřátý olej a pečeme pozvolna. |
Poznámka
Podáváme se saláty.