Švýcarský pórkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarský pórkový koláč
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12027 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Pórek |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 311,2mg |
Draslík | 560,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarský pórkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Mouku osolíme, přidáme změklé máslo, jedno vejce, jeden žloutek a podle potřeby trochu studené vody. Zaděláme hladké těsto a necháme je 1 hodinu odpočinout. Potom jím vyložíme koláčovou formu a upečeme. |
2 | Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, krátce orestujeme na oleji a ochutíme solí a pepřem. Rozprostřeme jej na upečený korpus a zalijeme směsí smetany, zbylých vajec a nastrouhaného sýru. Posypeme tymiánem, nasekanou petrželkou a špetkou muškátového oříšku. Zapečeme dozlatova v rozpálené troubě. |