Recept

Švýcarský pórkový koláč

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 12027
Kategorie: Zelenina

Ingredience

150 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Pórek
100 g Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Tymián sušený
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 902 kcal
Kilojoule 3 774kJ
26% Sacharidy 94 g
66% Tuky 49 g
12% Sodík 231 mg
41% Bílkoviny 23 g

Švýcarský pórkový koláč postup přípravy receptu:

1

Mouku osolíme, přidáme změklé máslo, jedno vejce, jeden žloutek a podle potřeby trochu studené vody. Zaděláme hladké těsto a necháme je 1 hodinu odpočinout. Potom jím vyložíme koláčovou formu a upečeme.

2

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, krátce orestujeme na oleji a ochutíme solí a pepřem. Rozprostřeme jej na upečený korpus a zalijeme směsí smetany, zbylých vajec a nastrouhaného sýru. Posypeme tymiánem, nasekanou petrželkou a špetkou muškátového oříšku. Zapečeme dozlatova v rozpálené troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept