Recept

Gratinované vepřové kotlety Trentino

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12030
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mozzarella
1 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
1 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 581kJ
1% Sacharidy 2 g
34% Tuky 26 g
21% Sodík 426 mg
59% Bílkoviny 33 g

Gratinované vepřové kotlety Trentino postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Vložíme je do máslem vymazaného pekáčku.

2

Smetanu zahřejeme, přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu a povaříme do zhoustnutí. Okořením špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou, podle potřeby osolíme a necháme vychladnout.

3

Do vychladlé omáčky zašleháme vejce a přimícháme na nudličky nakrájenou šunku.

4

Připravenou omáčkou přelijeme kotlety a pokrm zapečeme v rozpálené troubě.

Poznámka

Podáváme s pečenými bramborami nebo s těstovinami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept