Vepřové kotlety po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety po italsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12031 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
100 g | Mozzarella |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 158,9mg |
Draslík | 500,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Mozzarella, Muškátový oříšek, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety po italsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova a vložíme do zapékací mísy. |
2 | Do nahřáté smetany dáme nastrouhanou mozarellu a mícháme na ohni, až se sýr rozpustí dohladka. Okořeníme muškátovým oříškem, nasekanou petrželkou, bazalkou (část si necháme stranou na ozdobu) a necháme vychladnout. |
3 | Potom do omáčky přimícháme na nudličky nakrájenou šunku a vejce, nalijeme ji na kotlety a zapečeme dozlatova pod grilem. |
4 | Podáváme ozdobené plátky rajčat a snítkou bazalky. |
Poznámka
Podáváme s vařenými těstovinami nebo bramborovými noky.