Telecí kotlety á la Nelson - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety á la Nelson
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12032 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Estragon |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 300,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 637,5mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kotlety á la Nelson postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném másle. |
2 | Kotlety vyjmeme a do výpeku přidáme jemně nasekanou šalotku, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme smetanou. Vše povaříme 15 minut. Potom přidáme nasekanou petrželku, pepř, strouhanku a promícháme. |
3 | Opečené kotlety vložíme do pekáčku, přelijeme prochladlou omáčkou, do které jsme vmíchali žloutky a zapečeme pod grilem dozlatova. Podáváme ozdobené estragonem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zelenina.