Jednoduchý recept

Losos v ořechovém župánku se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 12035
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Losos - filety
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej olivový
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 236kJ
2% Sacharidy 8 g
52% Tuky 39 g
17% Sodík 336 mg
73% Bílkoviny 41 g

Losos v ořechovém župánku se sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyté filety z lososa rozdělíme na menší porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

2

Ze smetany, vajec, mouky a mletých ořechů připravíme těstíčko, přidáme nasekanou petrželku a sůl. Těstíčkem protáhneme porce lososa a osmažíme je po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova.

3

Opečeného lososa urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným zbylým máslem.

4

Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.

Poznámka

Podáváme s řezem citronu a smaženými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept