Losos v ořechovém župánku se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos v ořechovém župánku se sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12035 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 231,1mg |
Draslík | 648,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 324,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Losos - filety, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos v ořechovém župánku se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety z lososa rozdělíme na menší porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Ze smetany, vajec, mouky a mletých ořechů připravíme těstíčko, přidáme nasekanou petrželku a sůl. Těstíčkem protáhneme porce lososa a osmažíme je po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova. |
3 | Opečeného lososa urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným zbylým máslem. |
4 | Pokrm zapečeme v rozpálené troubě. |
Poznámka
Podáváme s řezem citronu a smaženými bramborami.