Recept

Gratinovaný losos s limetkami a mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12036

Ingredience

3 ks Limetka
800 g Losos - filety
1 hrst Mandle plátky
1 špetka Muškátový květ
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 217kJ
3% Sacharidy 10 g
46% Tuky 35 g
18% Sodík 360 mg
82% Bílkoviny 46 g

Gratinovaný losos s limetkami a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu si vymažeme máslem. Omyté filety nakrájíme na menší porce, osolíme a na rozpáleném zbylém másle zlehka opečeme. Poté je vložíme do zapékací mísy.

2

Do výpeku z ryb vložíme na tenké plátky nakrájené limetky i s kůrou, krátce je podusíme a obložíme jimi porce ryby. Do mísy přilijeme i vypečenou šťávu. Povrch posypeme nakrájenými mandlemi a přelijeme smetanou smíchanou se žloutky, špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou.

3

Zapečeme dozlatova pod rozpáleným grilem nebo v troubě.

Poznámka

Podáváme s různě upravenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept