Vaječná pomazánka s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka s bramborem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12037 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
80 g | Brambory |
2 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 142,8mg |
Draslík | 93,9mg |
Vláknina | 666,7mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka s bramborem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme doměkka a vejce uvaříme natvrdo. |
2 | Do mixéru vlijeme mléko a přidáme uvařené žloutky, měkké brambory, hořčici a máslo. Vše rozmixujeme a přilijeme mléko. |
3 | Do hotové pomazánky nahrubo nasekáme vařené bílky. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým pečivem.