Jednoduchý recept

Jihočeský svítek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12040

Ingredience

500 ml Mléko plnotučné
20 g Máslo
80 g Pšeničná krupice
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 944kJ
8% Sacharidy 28 g
10% Tuky 8 g
1% Sodík 27 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jihočeský svítek postup přípravy receptu:

1

Rozklepneme a rozšleháme vejce, přilijeme polovinu množství mléka, rozmícháme, přidáme krupici a šleháme asi 1 minutu.

2

Směs vlijeme na rozpálené máslo na pánvi a svítek po obou stranách opečeme.

3

Potom svítek rozkrojíme, zalijeme zbylým mlékem a pod pokličkou dusíme, až se všechno mléko vpije.

Poznámka

Svítek podáváme sladký, pocukrovaný. Můžeme jej také osolit a podávat k zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept