Jihočeský svítek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeský svítek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12040 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
20 g | Máslo |
500 ml | Mléko plnotučné |
80 g | Pšeničná krupice |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 150,8mg |
---|---|
Cholesterol | 98,5mg |
Draslík | 25,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeský svítek postup přípravy receptu:
1 | Rozklepneme a rozšleháme vejce, přilijeme polovinu množství mléka, rozmícháme, přidáme krupici a šleháme asi 1 minutu. |
2 | Směs vlijeme na rozpálené máslo na pánvi a svítek po obou stranách opečeme. |
3 | Potom svítek rozkrojíme, zalijeme zbylým mlékem a pod pokličkou dusíme, až se všechno mléko vpije. |
Poznámka
Svítek podáváme sladký, pocukrovaný. Můžeme jej také osolit a podávat k zelenině.