Smažené věnečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené věnečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12041 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 dl | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 139,1mg |
Draslík | 39,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené věnečky postup přípravy receptu:
1 | Do šlehače dáme trochu mléka, postupně přidáme vejce, sůl, cukr, měkké máslo, mouku a nakonec přilijeme zbylé mléko. Ušleháme hladké těstíčko. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a lijeme do něj těsto tak, že tvoříme větší kolečka - věnečky. Smažíme je po obou stranách. |
Poznámka
Ještě horké věnečky můžeme před podáváním pocukrovat vanilkovým cukrem.