Pěnová vaječná omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěnová vaječná omeleta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12042 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 66 kcal
Kilojoule 275kJ
0% Sacharidy 0 g
6% Tuky 5 g
6% Sodík 119 mg
10% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 339,3mg |
---|---|
Cholesterol | 184,2mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Pěnová vaječná omeleta postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru rozklepneme vejce a přidáme vodu. Osolíme a chvíli mixujeme. |
2 | Směs vlijeme na rozpálený olej na pánvi a omeletu opékáme jen po jedné straně - druhá strana zůstane pouze napěněná. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu, nebo plněné zavařeninou, nasekanou šunkou apod.