Drožďová polévka s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drožďová polévka s paprikou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12043 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Droždí |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 640kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 11 g
67% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Paprikové lusky čerstvé, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drožďová polévka s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a dorůžova je osmahneme. |
2 | Přilijeme vývar, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, osolíme a vaříme. |
Poznámka
Polévku můžeme podávat s osmaženými kostičkami žemle.