Drožďová polévka s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drožďová polévka s pórkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12044 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Droždí |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 446,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drožďová polévka s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a osmahneme je dorůžova. Na droždí rozklepneme vejce a rychle mícháme, až se utvoří nočky. Zalijeme je horkou vodou. |
2 | Do vařící polévky přidáme na kolečka nakrájený pórek a vaříme ještě 5 minut. Nakonec polévku dochutíme Vegetou a podle chuti osolíme. |
3 | Do hotové polévky přidáme nasekanou pažitku. |