Fazolová polévka s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s ořechy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12045 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
116 g | Fazole bílé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 761,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Ořechy vlašské, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Přebrané fazole omyjeme, zalijeme hrnkem vody a necháme přes noc nabobtnat. |
2 | Druhý den si v rendlíku rozpustíme máslo, které zasypeme moukou. Za stálého míchání usmažíme jíšku. K fazolím dolijeme zbylou vodu a fazole uvaříme doměkka. Měkké fazole rozmixujeme s částí fazolového vývaru a zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky. Přisypeme nasekané ořechy, sůl, nadrobno nakrájenou papriku a na kolečka nakrájený pórek. Vše zalijeme vývarem z fazolí, rozmícháme a krátce povaříme. |
3 | Hotovou polévku ozdobíme nasekanou petrželkou. |