Recept

Kopřivová polévka s moravským uzeným

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12047
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Cibule
28 g Kopřiva
50 g Moravské uzené maso
3 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Pažitka
4 polévková lžíce Rýže loupaná
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 677kJ
5% Sacharidy 18 g
10% Tuky 7 g
1% Sodík 13 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kopřivová polévka s moravským uzeným postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zamícháme a zalijeme vodou. Vaříme, až je rýže téměř měkká.

2

Potom přisypeme drobně nasekané kopřivy, na nudličky nakrájené uzené maso (nebo šunku) a vaříme ještě 5 minut.

3

Hotovou polévku okořeníme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept