Recept

Angreštová omáčka s kysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 12057

Ingredience

2 hrnek Angrešt
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
200 ml Voda pitná
400 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
7% Sacharidy 26 g
39% Tuky 29 g
7% Sodík 142 mg
7% Bílkoviny 4 g

Angreštová omáčka s kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku.

2

Omytý očištěný angrešt s trochou vody uvaříme a rozmixujeme.

3

Jíšku zředíme vzniklým angreštovým protlakem a povaříme přibližně 15 minut. Osolíme, osladíme cukrem a přimícháme smetanu, poté už jen krátce povaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Omáčku podáváme k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept