Angreštová omáčka s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Angreštová omáčka s kysanou smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12057 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 hrnek | Angrešt |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
400 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 537,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Angreštová omáčka s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. |
2 | Omytý očištěný angrešt s trochou vody uvaříme a rozmixujeme. |
3 | Jíšku zředíme vzniklým angreštovým protlakem a povaříme přibližně 15 minut. Osolíme, osladíme cukrem a přimícháme smetanu, poté už jen krátce povaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Omáčku podáváme k masům.