Broskvová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvová omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12058 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
800 g | Kompot broskvový |
1 polévková lžíce | Solamyl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 184,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Kompotované broskve nakrájíme na tenké nudličky. V kastrůlku je zalijeme hrnkem šťávy z kompotu a pokud nebudou broskve ponořené, přilijeme vodu. Vaříme k bodu varu. |
2 | Přilijeme Solamyl rozmíchaný s vodou. Zamícháme a odstavíme z ohně. |
Poznámka
Omáčku podáváme zejména k telecímu masu.