Pastýřské kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastýřské kotlety
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12064 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 78,4mg |
Draslík | 418,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastýřské kotlety postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme a do každé prořízneme nožem kapsu. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Kapsu naplníme rozdrobeným ovčím sýrem smíchaným s kostičkami slaniny a nasekanou jarní cibulkou. Kotlety sepneme jehlou. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na oleji, přidáme kotlety a dusíme doměkka. Podáváme přelité výpekem. |