Vepřová panenka s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s fazolkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Fazolky mražené |
4 polévková lžíce | Kečup |
100 g | Křen |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová panenka |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 858,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 292,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky mražené, Křen, Sůl, Vepřová panenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle. |
2 | Opečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme lžící mouky, přidáme kečup, omyté, nasekané fazolky, podlijeme vodou a dusíme, až jsou fazolky měkké. |
3 | Před podáváním maso prohřejeme v omáčce. Každou porci můžeme posypat nastrouhaným křenem. |