Kůzle na kopru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kůzle na kopru
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12067 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
0,5 šálek | Kopr čerstvý |
800 g | Kůzlečí maso |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 133,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kůzlečí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kůzle na kopru postup přípravy receptu:
1 | Omyté a odblaněné kůzlečí maso (ideálně z kýty) prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme na rozpálený olej. Zprudka je opečeme, podlijeme horkou vodou a posypeme nasekaným koprem. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut. |
2 | Potom odstraníme pokličku a za občasného podlévání maso pečeme ještě 1 hodinu. |
Poznámka
Můžeme použít také jehněčí kýtu.