Kohout pro labužníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kohout pro labužníky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12071 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 kg | Kohoutí maso |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 192,1mg |
Draslík | 659,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kohoutí maso, Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kohout pro labužníky postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kohouta rozdělíme na čtyři porce, osolíme a opepříme. Maso potřeme olejem (1 polévková lžíce) smíchaným se šťávou vymačkanou z citronu, jemně nakrájenou cibulí a nasekanou celerovou natí. Necháme 1 hodinu uležet v chladničce. |
2 | Potom vložíme porce do rozpáleného zbylého oleje a zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem, přilijeme víno a dusíme pod pokličkou doměkka. |