Bažant na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant na bylinkách
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12077 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Bažant obecný |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
0,5 kávová lžička | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 671,3mg |
---|---|
Cholesterol | 303,5mg |
Draslík | 974,9mg |
Vláknina | 598,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bažant obecný, Oregano sušené, Rozmarýn sušený, Saturejka, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého bažanta polijeme rozpuštěným máslem a osolíme. Přidáme tymián, saturejku, oregano, rozmarýn a bažanta obložíme plátky slaniny. |
2 | Pečeme ve vyhřáté troubě a během pečení maso mírně podléváme. |
3 | Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží. |