Recept

Pikantní koláč s rybízem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1208

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
100 g Rybíz bílý
100 g Rybíz černý
100 g Rybíz červený
0,3 l Sirup rybízový
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 313kJ
15% Sacharidy 54 g
13% Tuky 9 g
0% Sodík 10 mg
8% Bílkoviny 5 g

Pikantní koláč s rybízem postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, nakrájeným máslem a vejcem, zaděláme těsto které dáme do vymazané a vysypané koláčové formy.

2

Okraje těsta zdvihneme. Pečeme v předehřáté troubě, koláč necháme ve formě.

3

Posypeme očištěným rybízem a polijeme štávou.

4

Koláč ještě cca půl hodiny necháme ve formě.

Poznámka

Rybízovou štávu uvedeme do varu, přidáme 250g cukr krystal a vaříme až štáva trochu ztuhne. Necháme zchladnout a opatrně nalijeme na koláč.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept