Pikantní koláč s rybízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní koláč s rybízem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1208 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Rybíz bílý |
100 g | Rybíz černý |
100 g | Rybíz červený |
0,3 l | Sirup rybízový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 36,5mg |
Draslík | 216,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Rybíz bílý, Rybíz černý, Rybíz červený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sirup rybízový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní koláč s rybízem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, nakrájeným máslem a vejcem, zaděláme těsto které dáme do vymazané a vysypané koláčové formy. |
2 | Okraje těsta zdvihneme. Pečeme v předehřáté troubě, koláč necháme ve formě. |
3 | Posypeme očištěným rybízem a polijeme štávou. |
4 | Koláč ještě cca půl hodiny necháme ve formě. |
Poznámka
Rybízovou štávu uvedeme do varu, přidáme 250g cukr krystal a vaříme až štáva trochu ztuhne. Necháme zchladnout a opatrně nalijeme na koláč.