Zajíc na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc na houbách
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12081 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
12,6 g | Houby sušené |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
800 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 758,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 21,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc na houbách postup přípravy receptu:
1 | Očištěného zajíce naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Maso opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách. |
2 | Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané houby, vše opečeme, posypeme kmínem a podlijeme vývarem. |
3 | Dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec zahustíme šťávu nasucho osmahnutou moukou a ještě krátce povaříme. |