Slané omelety s tvarohem a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané omelety s tvarohem a parmezánem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12082 |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Sýr Parmezán |
100 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Slané omelety s tvarohem a parmezánem | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 333,3mg |
Draslík | 87,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vaječný žloutek slepičí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané omelety s tvarohem a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky rozšleháme v mléce, osolíme, přidáme mouku a připravíme řídké těsto. Na závěr vmícháme zlehka sníh z bílků. |
2 | Ve vymaštěné pánvi pečeme tenké omelety, které naplníme směsí, v půli překrojíme a vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy. Povrch zakapeme máslem a zapečeme. |
3 | Povrch můžeme navíc posypat nastrouhaným parmezánem smíchaným se lžící strouhanky. |