Vepřové srdce na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové srdce na žampionech
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12088 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Pepř černý celý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové srdce |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
10 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 666,6mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,2mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Vepřové srdce, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové srdce na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Odblaněná a dobře omytá srdce nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a připravená srdce na ní opečeme. Osolíme, přidáme kuličky pepře a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou do poloměkka. |
2 | Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše dodusíme. |