Plněné uzené maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné uzené maso
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sýr balkánský |
600 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 144,9mg |
Draslík | 100,9mg |
Vláknina | 984,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sýr balkánský, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné uzené maso postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso nakrájíme na 4 silnější plátky. Do každého prořízneme nožem kapsu, naplníme ji rozdrobeným sýrem, nasekanými uvařenými vejci a nasekanou petrželkou. Maso spíchneme jehlou, opepříme a okmínujeme. |
2 | Dno pekáčku vyložíme na kolečka nakrájenou cibulí, urovnáme na ni připravené porce masa a mírně podlijeme. |
3 | Za občasného podlévání pečeme v troubě doměkka. |